Ο Καλύτερος Επιτραπέζιος Διαχύτης Αρώματος

26 January, 2021

Ο Καλύτερος Επιτραπέζιος Διαχύτης Αρώματος

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη που έχει ο αρωματισμός στο σπίτι, η αγορά που αφορά την αρωματοθεραπεία αναπτύσσεται συνεχώς με μια ευρεία ποικιλία προϊόντων. Τί είναι αυτό που διακρίνει μία λειτουργική και όμορφη συσκευή διάχυσης αρώματος; Η Τεχνολογία Νεφελοποίησης.

Αν και η διάχυση αρώματος στο σπίτι έχει πολλά οφέλη και εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς - δημιουργία ιδανικής ατμόσφαιρας, χαλάρωση, αύξηση παραγωγικότητας και πνευματικής διαύγειας, ενίσχυση της καθαριότητας και συμβολή σε θεραπευτικές πρακτικές – είναι χρήσιμο να έχετε τα σωστά εργαλεία για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαθέτοντας ένα προϊόν που λειτουργεί σωστά ώστε να προσφέρει μία συνεχόμενη και αδιάκοπη εμπειρία, έχετε τον χρόνο να εστιάσετε στα οφέλη και να μπορείτε να εμπιστευτείτε την αποτελεσματικότητά του.

Σε ό, τι αφορά τους ατομικούς διαχύτες αρωματοθεραπείας, υπάρχει μία ποικιλία διαφορετικών τύπων οι οποίοι παρέχουν τρόπους σε ένα άρωμα ή αιθέριο έλαιο να γίνουν αερομεταφερόμενα, προσφέροντας ένα σταθερό άρωμα στην ατμόσφαιρα. Οι τέσσερις κύριοι τύποι είναι η θερμότητα, η εξάτμιση, η ύγρανση/υπέρηχοι (ultrasonic) και η νεφελοποίηση. Φυσικά, κάποιοι προτιμούν διαφορετικά είδη για διαφορετικούς λόγους, αλλά σε ό, τι αφορά την αποτελεσματικότητα, οι παραπάνω τύποι αναφέρονται με κάποιον τρόπο σε χρονολογική σειρά, με τη νεφελοποίηση να είναι η πιο αποτελεσματική. Οι μέθοδοι θερμότητας φέρουν τον κίνδυνο ανοιχτής φλόγας ή/και αλλαγής των ιδιοτήτων του αρώματος· επίσης, δε μεταφέρουν το άρωμα πολύ μακριά, καθώς το άρωμα συνήθως αναμιγνύεται με νερό σε ένα πιάτο πάνω από μια φλόγα. Ίσως είναι καλύτερα να στραφείτε σε ένα κερί αν αναζητάτε τις ιδιότητες και την ατμόσφαιρα μιας φλόγας. Οι μέθοδοι εξάτμισης περιλαμβάνουν μία αρωματική ουσία σε ένα κομμάτι υλικού σαν τσόχα, με έναν ανεμιστήρα να σπρώχνει τον αέρα πάνω του. Αυτός ο τρόπος μπορεί να αποδώσει ένα δυνατό αποτέλεσμα στην αρχή, αλλά τελικά δεν παρέχει ένα σταθερό επίπεδο αρώματος και δεν επιτρέπει στο άρωμα να περάσει ακέραιο, καθώς συγχωνεύεται με ένα άλλο υλικό. Οι συσκευές διάχυσης που λειτουργούν με ύγρανση ή υπερήχους εξυπηρετούν δύο σκοπούς, την ύγρανση του αέρα απελευθερώνοντας ηλεκτρονικά ένα άρωμα με νερό, δημιουργώντας έτσι μια υγρή ομίχλη. Αυτή η μέθοδος μπορεί να έχει κάποια οφέλη κατά διαστήματα, αλλά δεν θέλουμε να έχουμε συνέχεια ένα δωμάτιο με υγρασία και η ένταση του αρώματος μπορεί εύκολα να αραιωθεί, αφού αναμιγνύεται με νερό. Επίσης, αυτός ο τρόπος προκαλεί μια ακαταστασία και απαιτεί συχνές αναπληρώσεις.

Η τεχνολογία διάχυσης με νεφελοποίηση έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός και ισχυρός τρόπος μεταφοράς αρώματος στον αέρα. Λειτουργεί με την τοποθέτηση του αρώματος σε έναν νεφελοποιητή και, μέσω δονήσεων και ανάμειξης του υγρού με τον αέρα μέσω μιας σειράς από σωλήνες, το άρωμα μετατρέπεται σε μια ξηρή μικρο-ομίχλη που διασκορπίζεται από τον νεφελοποιητή. Δεδομένου ότι δε χρησιμοποιείται θερμότητα, εξάτμιση ή ανάμειξη με νερό, έχετε την πιο αγνή έκφραση του αρώματος και το πιο ισχυρό αποτέλεσμα. 

Ο διαχύτης αρώματος Aromax θεωρείται ο ηγέτης των συσκευών διάχυσης μέσω νεφελοποίησης για πάνω από είκοσι χρόνια και είναι ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον στην αγορά. Εκτός από τον γυάλινο νεφελοποιητή, ο διαχύτης έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τη σχεδίαση χρησιμοποιώντας ανοδιωμένο αλουμίνιο, το οποίο είναι ένα βιώσιμο και απεριόριστα ανακυκλώσιμο υλικό. Αυτή είναι μία υπέροχη επιλογή αν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε λιγότερο πλαστικό. Συγκριτικά ελαφρώς μεγαλύτερος από έναν κοινό διαχύτη που λειτουργεί με τεχνολογία υπερήχων, έχει χωρητικότητα περίπου 30ml αρώματος κάθε φορά και μπορεί να καλύψει μεγαλύτερο εύρος σε εσωτερικούς χώρους, καθώς έχει και μεγαλύτερη ισχύ. Το Aromax παράγει έναν ελαφρύ βόμβο, δεδομένου ότι συνδέεται με τροφοδοσία ρεύματος, αλλά ένα μικρό γυάλινο κομμάτι ‘σιγαστήρα’ επιτρέπει αεροδυναμική έξοδο και απαλότερη δόνηση. Υπάρχει ένα φιλικό προς τον χρήστη πληκτρολόγιο για εύκολη ρύθμιση έντασης της εξόδου αρώματος, καθώς και ένας ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης παύσεων, ώστε να μπορείτε να το ρυθμίσετε να αρωματίζει για μια καθορισμένη χρονική περίοδο, όπως 30 λεπτά ή μία ώρα. Διαθέτουμε σειρά αρωμάτων λιανικής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στο Aromax με γυάλινο στάγδην για εύκολη μεταφορά του αρώματος στον νεφελοποιητή. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και αιθέριων ελαίων που ταιριάζουν σε κάθε γούστο. Περιστασιακά, ο νεφελοποιητής μπορεί να καθαριστεί με απαλό σαπούνι διαλυμένο σε νερό ή με οινόπνευμα. Καθώς πρόκειται για μία συσκευή υψηλής αισθητικής και σχεδιασμού με το λείο κωνικό του σχήμα, είναι ένα προϊόν που παρέχει τόσο αισθητικά όσο και αρωματικά οφέλη.