5 Tips για Έλαια Αρωματοθεραπείας στο Σπίτι

17 August, 2021

5 Tips για Έλαια Αρωματοθεραπείας στο Σπίτι

1. Απόσμηση Χώρου
Συνδυάστε το αγαπημένο σας άρωμα ή αιθέριο έλαιο με ένα μηχάνημα διάχυσης για να αναζωογονήσετε τον αέρα στο σπίτι σας· πρόκειται για έναν γρήγορο και αποδοτικό τρόπο διάχυσης αρώματος με σταθερό και αποτελεσματικό τρόπο. Μερικές σταγόνες στον κάδο και το καλάθι απορριμάτων είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών.

2. Ενίσχυση Ύπνου και Χαλάρωσης
Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τη νύχτα, μερικές σταγόνες από έλαιο Λεβάντας ή Υλάνγκ Υλάνγκ στο μαξιλάρι σας μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αποσυμπιεστείτε και να χαλαρώσετε. Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στο μπάνιο σας για να μετριάσετε την υπερένταση και το άγχος ή απλώστε το έλαιο σε σφιγμένους και πονεμένους μύες κατά τη διάρκεια του μασάζ.

3. Άρωμα για Ρούχα και Λευκά Είδη
Προσθέστε μερικές σταγόνες από έλαιο Ευκάλυπτου στο απορρυπαντικό σας για να χαρίσετε μυρωδιά φρεσκάδας και καθαριότητας στα πλυμμένα σας ρούχα. Χρησιμοποιείστε ένα αρωματισμένο spray αρωματοθεραπείας για να δώσετε ένα άρωμα διαρκείας στα καθαρά λευκά είδη σας ή χρησιμοποιείστε το ακόμα και όταν σιδερώνετε ρούχα. Τα αιθέρια έλαια είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγεί η μπουγάδα σας από άσχημες μυρωδιές και βοηθούν στην εξόντωση βακτηρίων - σημαντικό αν έχετε κατοικίδια στο σπίτι.

4. Τόνωση Γυμναστικής
Αν χρειάζεστε επιπλέον ώθηση ενώ γυμνάζεστε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα από Περγαμόντο ή Πορτοκάλι κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα αρώματα αυτά παρέχουν τονωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες, που μειώνουν το αίσθημα εξάντλησης και βοηθούν στην εστίαση στην αναπνοή, κάτι που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

5. Καθαρισμός
Μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο Λεμόνι ή Πορτοκάλι στο πανί καθαρισμού για επιφάνειες ή σε ανάμιξη με νερό σε δοχείο ψεκασμού για το ψυγείο είναι ένας υπέροχος τρόπος να αφήσετε μια φρέσκια και δροσερή καθαριστική μυρωδιά, χωρίς τη βαριά αίσθηση των χημικών αρωμάτων που συναντάται συχνά σε πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού. Τα αιθέρια έλαια διατηρούν επίσης τις καθαριστικές και απολυμαντικές ιδιότητες της φυτικής τους προέλευσης.