Αιθέρια Έλαια με Αναζωογονητική Δράση

29 December, 2020

Αιθέρια Έλαια με Αναζωογονητική Δράση

Αν και οι αναζωογονητικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων – τόσο για αρωματικούς όσο και για φαρμακευτικούς σκοπούς – αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά από τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, ωστόσο κατά τη δεκαετία του 1900 ήταν που επινοήθηκε ο όρος «αρωματοθεραπεία» από τον Γάλλο χημικό René-Maurice Gattefossé, και αυτό συνέβη ύστερα από ένα ατύχημα που είχε ο ίδιος.

Όταν μία έκρηξη στο εργαστήριο προκάλεσε ένα άσχημο έγκαυμα στο χέρι του, το ξέπλυνε αμέσως με αιθέριο έλαιο λεβάντας και παρατήρησε ότι, τόσο ο χρόνος επούλωσης όσο και οι ουλές μειώθηκαν δραστικά. Επιστρέφοντας στο σήμερα, σε μια εποχή όπου η αρωματοθεραπεία και η ευημερία είναι συνυφασμένες, τα αιθέρια έλαια και τα οφέλη τους είναι γνωστά και δοκιμασμένα στην επίτευξη αναζωογόνησης και χαλάρωσης. 

Τα αιθέρια έλαια είναι η πιο αγνή και οργανική μορφή αρώματος, καθώς προέρχονται από ακατέργαστη φυτική ύλη, διατηρώντας τις φυσικά θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούν στην ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Δημιουργήστε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον επιλέγοντας αιθέρια έλαια που διαθέτουν τα πιο χαλαρωτικά συστατικά· Χαμομήλι, Ylang Ylang και Λεβάντα.

Μπορεί το Χαμομήλι να σχετίζεται συνήθως με ένα φλιτζάνι από τσάι με βότανα, ωστόσο είτε καταναλώνεται είτε εισπνέεται, τα μικρά του άνθη που μοιάζουν με μικρές μαργαρίτες συνδέονται άμεσα με την αντίληψη πρόσληψης ενός ξεκούραστου βραδινού ύπνου. Το αιθέριο έλαιο από Χαμομήλι χαρακτηρίζεται γλυκό, με νότες από λουλούδια, καπνό και βότανα, έχει χαλαρωτική και ηρεμιστική δράση, ενθαρρύνει τη μείωση του άγχους και προκαλεί βαθύ και ξεκούραστο ύπνο. Έρευνες έχουν δείξει ότι το Χαμομήλι είναι πλούσιο στη φυσική αντιοξειδωτική ουσία Απιγενίνη, η οποία αναστέλλει τα ένζυμα GABA (Αμινοβουτυρικό Οξύ) στον εγκέφαλο, ανακουφίζοντας από αισθήματα άγχους.

Το Ylang Ylang είναι γνωστό και με τη χαρακτηριστική ονομασία «λουλούδι των λουλουδιών» - λόγω του ιδιαίτερα γλυκού και εξωτικού του αρώματος - και τα σαρκώδη, κίτρινα πέταλά του χαίρουν εξαιρετικής εκτίμησης από όλο τον κόσμο της αρωματοποιίας. Πλούσιο, λουλουδάτο, γλυκό και εθιστικό, το μεθυστικό άρωμα του αιθέριου ελαίου Ylang Ylang διαθέτει χαλαρωτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες σε σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο. Αποτελέσματα μίας μελέτης έδειξαν ότι τα άτομα που συμμετείχαν παρουσίασαν μειωμένη αρτηριακή πίεση, βραδύτερο καρδιακό παλμό και αυξημένα επίπεδα ηρεμίας και χαλάρωσης μετά την έκθεσή τους στο άρωμα του αιθέριου ελαίου Ylang Ylang. 

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και πολυχρηστικά αιθέρια έλαια, σε ό, τι αφορά τα θεραπευτικά οφέλη και την οικεία μυρωδιά του, είναι αυτό της Λεβάντας. Το άρωμα της Λεβάντας, με τους μακρείς και λεπτούς μίσχους και τα λεπτεπίλεπτα μωβ λουλουδάκια, μπορεί να περιγραφεί ως αρωματικό, λουλουδάτο, γλυκό, έντονο και ξυλώδες. Το απαράμιλλο άρωμα του αιθέριου ελαίου Λεβάντας έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που αποδεδειγμένα μειώνουν το άγχος, ανεβάζουν τη διάθεση, βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου και μειώνουν την αντίληψη του πόνου. Η έρευνα έχει δείξει ότι, εισπνέοντας αιθέριο έλαιο Λεβάντας, αυξάνεται η δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων Άλφα και Θήτα, οδηγώντας σε μείωση της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και της θερμοκρασίας του δέρματος, με αποτέλεσμα τα άτομα να αισθάνονται πιο χαλαρά και ξεκούραστα.

Βάλτε σε προτεραιότητα την ευημερία σας και απολαύστε τα αναζωογονητικά οφέλη των φυσικών αρωματικών αιθέριων ελαίων με τα πιο χαλαρωτικά μείγματα της Air Aroma. Τα Lavender Forest, Serene και Zuri διαθέτουν μια διακριτική σύνθεση που περιλαμβάνει καταπραϋντικές αρωματικές νότες από Χαμομήλι, Ylang Ylang και Λεβάντα. Χρησιμοποιείστε τη δύναμη της αρωματοθεραπείας είτε για να ανταποκρίνεστε καλύτερα στις καθημερινές ανάγκες μιας ολόκληρης ημέρας ή ως μία πρόσθετη πινελιά φιλοξενίας στη συνολική ατμόσφαιρα της οικίας ή της επιχείρησής σας. Προστατέψτε την ακεραιότητα των φυσικών αρωματικών αιθέριων ελαίων, χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη τεχνολογία cold-air diffusion της Air Aroma. Συνδυάστε τα με ένα Aromax για άμεση απόδραση από το άγχος της καθημερινότητας.