Αναζωογονητικός Ευκάλυπτος

30 November, 2021

Αναζωογονητικός Ευκάλυπτος

Ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα αιθέρια έλαια σε τοπικές εφαρμογές και φάρμακα είναι ο Ευκάλυπτος. Γνωστός για την ισχυρή καθαριστική του δύναμη, είναι ένα αξιόπιστο θεραπευτικό συστατικό για την πρόληψη και θεραπεία της ρινικής απόφραξης, της νοητικής σύγχυσης ή «ομίχλης εγκεφάλου», της απάθειας και της αναπνευστικής συμφόρησης. Με ένα φαρμακευτικό άρωμα καμφοράς, ο συσχετισμός με την ευεξία γίνεται άμεσα αισθητός μέσω της εισπνοής.

Ανοίγοντας το δρόμο για μια περισσότερο προσδιορισμένη αναπνευστική ικανότητα, ο ευκάλυπτος προκαλεί μια αίσθηση διαύγειας σε κάθε βελτιωμένη ανάσα. Είναι γνωστό πως αναζωογονεί, προάγει τη διαύγεια, την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση μέσω της ικανότητάς του να ενεργοποιεί το μυαλό και να συνδέεται με μια αίσθηση εγρήγορσης και φρέσκιας προοπτικής. Με λιγότερο μπερδεμένο μυαλό, μπορεί κανείς να αισθάνεται πιο ικανός να υιοθετήσει νέες ιδέες και να νιώθει αυτοπεποίθηση κάνοντάς το.

Εγγενές στην Αυστραλία, το δέντρο του Ευκάλυπτου γίνεται ψηλό με μακριά στενά φύλλα και ανοιχτόχρωμο φλοιό. Τα φύλλα του διαθέτουν ισχυρά δραστικά αιθέρια έλαια, αναδίδοντας ένα άρωμα που αναπτύσσεται και χρησιμοποιείται για ανάγκες της ιατρικής και της αρωματοποιίας σε όλο τον κόσμο. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από Αβορίγινες - ιθαγενείς της Αυστραλίας - ως γιατρειά σε πυρετούς και λοιμώξεις και έγινε για πρώτη φορά γνωστό στη δύση για χρήσεις σε αρωματοποιία και καρυκεύματα στις αρχές του 1800. Έως τη δεκαετία του 1850, ο Ευκάλυπτος ο Σφαιρικός (Eucalyptus Globulus, ευρύτερα γνωστός ως Blue Gum Eucalyptus) ήταν υπό καλλιέργεια στα νότια της Γαλλίας, την Αλγερία, την Καλιφόρνια, όπου αναπτύσσεται καλύτερα σε μεσογειακά κλίματα. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποιήθηκε επίσης ευρέως ως κοινό αντισηπτικό και ως θεραπεία στον ιό της γρίπης, σε ασθενείς που έπασχαν από αναπνευστικά προβλήματα.

Το διαυγές έως ανοιχτό πράσινο αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου παρασκευάζεται από τα φύλλα του δέντρου, τα οποία συλλέγονται, ξηραίνονται και συνθλίβονται. Στη συνέχεια, γίνεται απόσταξη σε αυτά, ώστε να απελευθερώσουν το αιθέριο έλαιο μέσω απόσταξης με ατμό, καθώς ο πεπιεσμένος ατμός εκχυλίζει τα αιθέρια έλαιά τους. Αυτό αναδεικνύει τις νότες μέντας, ξύλου, εσπεριδοειδών και το χαρακτηριστικό φρέσκο καθαρό άρωμα που διαθέτει ο ευκάλυπτος. Αν και υπάρχουν πάνω από 700 είδη ευκάλυπτου, γενικά εμπίπτουν σε τρεις υποκατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας αρώματα από λεμόνι, φρέσκια καμφορά και μέντα. Ο Ευκάλυπτος με στενά φύλλα ήταν το πρώτο έλαιο από όλα που άρχισε να παράγεται για εμπορικούς σκοπούς, με πρώτη παραγωγή απόσταξης να καθιερώνεται έξω από τη Μελβούρνη το 1852.

Πικάντικο, έντονα πράσινο, αέρινο, καθαρό και φρέσκο· τα αναζωογονητικά αποτελέσματα του Ευκάλυπτου γίνονται αισθητά αμέσως μόλις βιώσετε το άρωμα. Με το πιο πρόσφατο άρωμα της Air Aroma, το Iron Bark, αυτό το ισχυρό αιθέριο έλαιο βοηθά στο να προσφέρει διαύγεια και έμπνεσυση όταν χρειάζεται. Με υποστηρικτικές νότες από Ραβενσάρα (Αγαθόφυλλο), Κανέλα και Τεϊόδεντρο (Μελαλεύκη), το Iron Bark είναι ένα αναβαθμισμένο φρέσκο άρωμα που δίνει την αίσθηση ότι βαδίζετε πάνω σε ένα Αυστραλιανό παραθαλάσσιο μονοπάτι της φύσης.