Αντιβακτηριδιακά Μείγματα Αιθέριων Ελαίων

13 July, 2021

 Αντιβακτηριδιακά Μείγματα Αιθέριων Ελαίων

Η λέξη βακτήρια προέρχεται από την λατινικοποίηση του ελληνικού βακτήριον (bakterion), υποκοριστικό του βακτηρία (bakteria) που σημαίνει 'ραβδί, μπαστούνι', επειδή τα πρώτα που ανακαλύφθηκαν είχαν σχήμα ράβδου και ήταν από τις πρώτες μορφές ζωής που εμφανίστηκαν στη Γη.

Τα βακτήρια είναι χρήσιμα για την οικολογική σταθερότητα και την ανθρώπινη κοινωνία με πολλούς τρόπους. Στους ανθρώπους και τα περισσότερα ζώα, ο μεγαλύτερος αριθμός βακτηρίων υπάρχει στο έντερο και ένας μεγάλος αριθμός στο δέρμα. Σε συντριπτική πλειονότητα, τα βακτήρια στο σώμα καθίστανται ακίνδυνα από τις προστατευτικές επιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, αν και πολλά είναι ευεργετικά, ιδιαίτερα στη χλωρίδα του εντέρου. Ωστόσο, πολλά είδη βακτηρίων είναι παθογόνα και προκαλούν μολυσματικές ασθένειες, ενώ οι πιο συχνές θανατηφόρες βακτηριακές ασθένειες αφορούν αναπνευστικές λοιμώξεις.

Ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών έχει εξερευνηθεί τις τελευταίες δεκαετίες για τα αιθέρια έλαια που διαθέτουν, και αποτελούν μεγάλο μέρος της φυσικής χλωρίδας. Τα αιθέρια έλαια είναι σύνθετες πτητικές ενώσεις και συμπυκνωμένα φυσικά εκχυλίσματα που προέρχονται από φυτά, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικά φάρμακα από τα τέλη του 12ου αιώνα, και έχουν αποδειχθεί ότι είναι καλές πηγές βιοδραστικών ενώσεων, με αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Πολλά μέρη φυτών περιέχουν έλαια που μπορούν να εκχυλιστούν: φύλλα, σπόροι, φλοιός, ρητίνη, καρποί, άνθη, ρίζες ή φρούτα.

Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων και πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκαν στις ευεργετικές τους ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιβακτηριδιακών. Έρευνες έχουν αποδείξει τις ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές δράσεις που έχουν έλαια από μέντα, ξύλο κέδρου και λεμόνι, ενώ το γαρύφαλλο διαθέτει αποδεδειγμένα αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές, εντομοκτόνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το μέλι έχει εξίσου σημαντική αξία για ιατρικούς σκοπούς, γεγονός που τεκμηριώνεται σε μερικές από τις παλαιότερες βιβλιογραφίες του κόσμου, και μελετάται για τις αντιμικροβιακές ιδιότητές του, που προέρχονται από τη φυτική πηγή που χρησιμοποιείται από τις μέλισσες. Το μέλι Mānuka είναι ένα σκουρόχρωμο, μονοανθές μέλι που παράγεται από το νέκταρ του δέντρου mānuka (Λεπτόσπερμο/Leptospermum) και αναπτύσσεται σε όλη τη νοτιοανατολική Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το μέλι Mānuka κερδίζει όλο και περισσότερη προσοχή για την αντιμικροβιακή του δράση, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα ευεργετικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους αντιμικροβιακούς παράγοντες.

Η νέα αντιβακτηριδιακή σειρά Αιθέριων Ελαίων της Air Aroma κυκλοφορεί σε 3 διαφορετικά μείγματα, σε μορφή Σπρέι Επιφανειών (Surface Spray) χωρητικότητας 450ml. Το μείγμα Mint Motion έχει ένα φρέσκο άρωμα Μέντας με νότες από ξύλο. Ο αναζωογονητικός Δυόσμος και οι Βελόνες από Έλατο παρέχουν διεγερτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ το Λεμόνι ακτινοβολεί και συμπληρώνεται από θερμό Ξύλο Κέδρου και Ευκάλυπτο. Το μείγμα Breathe Easy έχει ένα καθαρό και αναζωογονητικό άρωμα με μια διακριτική βάση ξύλου. Ο φρέσκος και δροσερός Ευκάλυπτος συνδυάζεται με τη διεγερτική δράση που έχουν οι Βελόνες από Έλατο και το Ξύλο Κέδρου, παρέχοντας αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά και αντισηπτικές ιδιότητες. Το Pro Hygiene είναι ένα αναζωογονητικό μείγμα με ποώδεις νότες και γλυκό αρωματικό τελείωμα. Τα φρέσκα αρώματα από Ευκάλυπτο και Πεύκο προσφέρουν αντιβακτηριδιακές και αντιιικές ιδιότητες, ενώ το φρέσκο και πικάντικο Λεμονόχορτο συνδυάζεται με δροσερή Μέντα, Κόκκινο Θυμάρι και θερμό Γαρύφαλλο, παρέχοντας αντισηπτικές ιδιότητες. Το πικάντικο μέλι Mānuka συμβάλλει υπέροχα σε αυτά τα αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά.

Η Αντιβακτηριδιακή σειρά μας από Surface Spray αποτελεί συμπυκνωμένο μείγμα από αλκοόλη και αντιβακτηριδιακά αιθέρια έλαια, ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση βακτηρίων. Κατάλληλα για τον καθαρισμό διαφόρων επιφανειών με συχνή επαφή, όπως γραφεία και τραπέζια , γυάλινες επιφάνειες, εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων, καροτσάκια για ψώνια, τηλεφωνικές συσκευές, πόμολα, κ.λπ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για τη μοναδική αντιβακτηριδιακή σειρά μας.