Απολαυστικά Αρώματα Φρούτων

27 July, 2021

Απολαυστικά Αρώματα Φρούτων

Τα αρώματα με βάση τα φρούτα αιχμαλωτίζουν την ουσία των ζουμερών νόστιμων φρούτων και μας επιτρέπουν να βιώνουμε τις αισθήσεις του καλοκαιριού όλο το χρόνο. Οι νότες με βάση τα φρούτα στην αρωματοποιία τείνουν να είναι πολύ ευέλικτα, καθώς απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες - και σε γυναίκες και σε άνδρες - έτσι εξηγείται η αυξανόμενη δημοτικότητά τους μεταξύ των αρωματοποιών.

Οι νότες φρούτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πολύ διαφορετικών τύπων αρωμάτων, που κυμαίνονται από ελαφριές και δροσιστικές νότες κορυφής Εσπεριδοειδών έως πιο βαριές και πληθωρικές νότες Σύκου. Εκτός από το ευρύ φάσμα επιλογών σε φρουτώδη αρώματα, τα φρούτα συμπληρώνουν τέλεια και άλλες νότες όπως λουλουδένιες, ξυλώδεις και ανατολίτικες.

Οι νότες φρούτων είναι συνήθως πιο γλυκές και φρέσκες νότες κορυφής, οι οποίες τείνουν να είναι οι πρώτες που μυρίζουμε σε ένα άρωμα και δημιουργούν την πρώτη εντύπωση του συνολικού αρώματος, αποτελώντας έτσι σημαντικό παράγοντα πώλησης του προϊόντος. Οι φρουτώδεις νότες κορυφής περιγράφονται συνήθως ως έντονες και ζωηρές και, σε συνδυασμό με τις μεσαίες και τις νότες βάσης, προσθέτουν πολυπλοκότητα σε ένα άρωμα και ενισχύουν την κορυφή του. Τα περισσότερα αρώματα στην αγορά τείνουν να φέρουν τουλάχιστον μία νότα φρούτων και οι πιο διαδεδομένες φρουτώδεις νότες κορυφής περιλαμβάνουν Λεμόνι, Πορτοκάλι, Περγαμόντο, Γκρέιπφρουτ και Μούρα.

Τα κλασικά αρώματα που έχουν ως βάση τα φρούτα περιλαμβάνουν το «J'Adore» του Christian Dior (1999) και το «Lily» του O Boticário (2016). Και τα δύο αρώματα χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό από ροδάκινο και λουλούδια για να δημιουργήσουν κομψές και θηλυκές συνθέσεις που εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς ακόμη και σήμερα.

Για πιο φρέσκα και δροσερά στυλ αρωμάτων, μπορείτε να δοκιμάσετε το «Be Delicious» από DKNY, που κυκλοφόρησε το 2004 σε ανδρική και γυναικεία έκδοση. Πρόκειται για ένα φρέσκο και ζωηρό άρωμα που αιχμαλωτίζει την ουσία του Πράσινου Μήλου, με νύξεις από Γκρέιπφρουτ και Σανταλόξυλο και νότες βάσης από Amber. Η γυναικεία έκδοση έχει επίσης λουλουδένιες μεσαίες νότες, όπως Κρίνο της Κοιλάδας, Τριαντάφυλλο και Βιολέτα, ενώ η ανδρική έκδοση συνδυάζεται με Μούρα Αρκεύθου και Πατσουλί. Θα παρατηρήσετε ότι και τα δύο αρώματα φέρουν τις ίδιες νότες κορυφής και βάσης, για να διασφαλιστεί ότι ταιριάζουν.

Ακόμα και αστέρια της ποπ λανσάρουν αρώματα με βάση τα φρούτα με το όνομά τους, λόγω της απήχησης που έχουν στο παγκόσμιο νεανικό κοινό. Το άρωμα «Taylor» της Taylor Swift κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2013 και είναι ένα γλυκό λουλουδένιο και φρουτώδες άρωμα που συνδυάζει Βερίκοκο, Μανταρίνι και Λίτσι (Lychee) με νότες λουλουδιών.

Άλλα δημοφιλή αρώματα με βάση τα φρούτα περιλαμβάνουν: 

«Euphoria» by Calvin Klein - Ρόδι 

«Gucci» by Gucci - Γκουάβα και Αχλάδι 

«Miss Dior» by Christian Dior - Φράουλα και Μανταρίνι 

«Coco Mademoiselle» by Channel - Πορτοκάλι και Περγαμόντο 

«Brit» by Burberry - Αχλάδι και Λάιμ 

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική περίοδος για πειραματισμό με φρουτώδη αρώματα, καθώς πολλά φρούτα είναι στην εποχή τους και προκαλούν συναισθήματα διασκέδασης και καλοκαιρινών διακοπών!