Άρωμα από Χριστούγεννα

08 December, 2020

Άρωμα από Χριστούγεννα

Οι ημέρες των εορτών πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητα μια περίοδος που δημιουργεί ένα αίσθημα χαράς, θαλπωρής και αγάπης. Τίποτα δε μπορεί να ζωντανέψει τις πολύτιμες αναμνήσεις αυτής της εποχής όσο η αίσθηση της όσφρησης. 

Το άρωμα έχει τη δύναμη να ενσωματώνει μια ολόκληρη εμπειρία, κατακλύζοντας το νου με αναμνήσεις. Στην Air Aroma γνωρίζουμε ότι μεγάλο ποσοστό της μαγείας αυτών των ημερών βρίσκεται σε τέτοιου είδους αναμνήσεις ποικίλων αποχρώσεων, οι οποίες ενεργοποιούνται άμεσα από μια χαρακτηριστική μυρωδιά, όπως αυτή των πεύκων.

Προσθέτοντας αρώματα με νότες πεύκου στο σπίτι ή την εργασία, οι άνθρωποι που βρίσκονται στον χώρο μεταφέρονται αυτόματα σε συγκεκριμένα μέρη και στάδια της ζωής τους, έχοντας τη δυνατότητα να βιώσουν και να νιώσουν ξανά πολυαγαπημένες Χριστουγεννιάτικες στιγμές. Δεν είναι όμως μόνο ο συναισθηματικός παράγοντας που κάνει το πεύκο τόσο ελκυστικό· το γήινο και αναζωογονητικό αυτό άρωμα έχει επίσης την εξαιρετική ιδιότητα να διατηρεί τα επίπεδα συγκέντρωσης και ισορροπίας. Το πεύκο δημιουργεί ένα αίσθημα αναζωογόνησης και καθαριότητας, ενώ σε ωθεί να ζεις τη στιγμή όποτε νιώθεις ανησυχία και άγχος. Το πεύκο μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πολλές άλλες αρωματικές νότες, όπως έλαια δέντρων και μπαχαρικά, και να δημιουργήσει μια πραγματική αρωματική εμπειρία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή εποχιακά μας αρώματα είναι το Holiday Tree, το οποίο διατηρεί σε αρμονία νότες από Πευκοβελόνες, Μοσχοκάρυδο, Κάστανο και Ίλεξ (ή Αρκουδοπούρναρο), αποδίδοντας ένα αναζωογονητικό και πικάντικο άρωμα. Μία νεότερη προσθήκη στα αρώματα αυτής της περιόδου έχει το όνομα Orange Peel and Spices και συνδυάζει Νεράντζι, Μανταρίνι, Ξύλο Κανέλλας, Φασόλι Tonka, Βανίλια και Πραλίνα και δημιουργεί την τέλεια εορταστική ατμόσφαιρα. Αυτές οι αρωματικές νότες είναι σαν τη ζεστή αγκαλιά ενός αγαπημένου προσώπου, σα να βλέπεις το χιόνι να πέφτει σιωπηλά ή το αίσθημα της σύνδεσης με τη φύση καθώς περπατάς σε ένα παγωμένο δάσος.