Καλοκαιρινές Μυρωδιές και Φρέσκα Αρώματα

03 August, 2021

Καλοκαιρινές Μυρωδιές και Φρέσκα Αρώματα

Οι μέρες είναι μεγαλύτερες και οι νύχτες μικρότερες, καθώς ξημερώνει πιο νωρίς και ο ήλιος δύει πιο αργά. Την ίδια στιγμή, νότια του ισημερινού, έχει ξεκινήσει ήδη ο χειμώνας. Το Θερινό Ηλιοστάσιο, που σηματοδοτεί τον εορτασμό του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο και του χειμώνα στο Νότιο Ημισφαίριο, έλαβε χώρα στις 21 Ιουνίου φέτος. Για όσους βρίσκονται στο Βόρειο Ημισφαίριο, όπως εμείς, το ηλιοστάσιο σηματοδότησε την έναρξη του καλοκαιριού και τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Μπορούμε να δούμε ενδείξεις του ηλιοστασίου παντού στη φύση. Για όλα τα πλάσματα της Γης, τίποτα δεν είναι τόσο θεμελιώδες όσο η διάρκεια της ημέρας, καθώς ο ήλιος είναι η απόλυτη πηγή σχεδόν όλου του φωτός και της ζεστασιάς στην επιφάνεια της Γης. Στο Βόρειο Ημισφαίριο, μπορεί κανείς να παρατηρήσει πόσο νωρίτερα ξημερώνει και πόσο αργότερα δύει ο ήλιος, και πόσο ψηλά φαίνεται ο ήλιος στον ουρανό το μεσημέρι. Θα παρατηρήσετε, επίσης, ότι η σκιά σας το μεσημέρι είναι η βραχύτερη μεσημεριανή σκιά του χρόνου.

Αν το καλοκαίρι είχε ένα άρωμα, αυτό θα μύριζε σαν τα κύματα της θάλασσας που σκάνε, την αλμύρα στον αέρα και τη ζεστή λιακάδα - η τέλεια απόδραση στις ονειροπολήσεις μας. Υπάρχουν πολλές νότες που καθορίζουν ένα καλοκαιρινό άρωμα, μία από τις οποίες είναι το Περγαμόντο, μια μυρωδιά που περιγράφεται ως μια ελαφριά λουλουδένια, γλυκιά φλούδα πορτοκαλιού. Τα Βότανα χρησιμοποιούνται επίσης ως νότες σε καλοκαιρινά αρώματα και κάποια από τα πιο δημοφιλή είναι το Δεντρολίβανο, ο Κόλιανδρος, το Πατσουλί και η Μέντα - εξαιρετικά αρωματικά και φρέσκα πράσινα φυτά που κάνουν ένα άρωμα πιο ανάλαφρο. Οι νότες Εσπεριδοειδών - όπως το Λάιμ, το Λεμόνι, το Μανταρίνι και το Πορτοκάλι - τείνουν να είναι νότες κορυφής σε ένα άρωμα, καθώς το άρωμά τους είναι έντονο και ζωηρό στην αρχή, όμως εξασθενεί αρκετά γρήγορα, και οι Λουλουδένιες νότες - όπως η Λεβάντα, το Γιασεμί, το Ηλιοτρόπιο, η Βιολέτα, η Ορχιδέα και το Τριαντάφυλλο - βρίσκονται στην καρδιά των περισσότερων αρωματικών δημιουργιών, καθώς παρέχουν πολυπλοκότητα και εντυπωσιακή ποικιλία αρωματικών διαβαθμίσεων.

Είτε παραμένουμε στην πόλη δουλεύοντας ή έχουμε επιστρέψει από διακοπές, γιατί να μη δημιουργήσουμε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που ονειρευόμαστε; Η Air Aroma διαθέτει πολλά αρώματα που ταιριάζουν τέλεια με την καλοκαιρινή διάθεση, όπως το αιθέριο έλαιο Summer Bliss, με νότες από Εσπεριδοειδή και Λεβάντα, ιδανικό για τις θερμές μέρες του καλοκαιριού. Για ένα δροσερό και υδάτινο άρωμα, με το Ocean Breeze θα νιώσετε σα να πίνετε daiquiris στην παραλία με τις αρωματικές νότες του από Μέντα, Amber και Περγαμόντο, ενώ το Sea Scent είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά του, η μυρωδιά του ωκεανού! Φρέσκο, με νότες από Ορχιδέα, Λεβάντα και Γιασεμί.

Το άρωμα Fresh Grass, με φρέσκες και φυσικές φυτικές νότες από Τριαντάφυλλο και Υάκινθο, είναι το τέλειο άρωμα απόδρασης Σαββατοκύριακου και ποια φρούτα θα μπορούσαν να αποτυπώσουν καλύτερα το καλοκαίρι από την Καρύδα, το Σύκο και τη Γκουάβα; Το άρωμα Ivory Coconut μυρίζει σαν τροπικός παράδεισος, με νότες από Ψημένη Καρύδα, Γάλα Καρύδας και Τροπικά Φρούτα. Τα αρώματα Fig Essence και White Tea Fig, που συνδυάζουν Σύκο με νότες από Λουλούδια και Ξύλο, δίνουν μια θερμή και φιλόξενη αίσθηση.

Το άρωμα Guava Cucumber, με φρέσκες νότες από Αγγούρι, Καρπούζι και Πράσινο Μήλο, δημιουργεί μια τέλεια φρουτώδη και δροσιστική καλοκαιρινή μυρωδιά, και το Longboard, μια συμφωνία από Λουλούδια, Πράσινα Φυτά και Εσπεριδοειδή, μεταφράζει την ουσία της καλοκαιρινής διάθεσης, ενώ τα Φύλλα Μέντας, σε συνδυασμό με Λάιμ και Φύλλα από Πράσινο Τσάι, είναι τα συστατικά του απόλυτου καλοκαιρινού κοκτέιλ, του Mojito! Επικοινωνήστε μαζί μας και θα μεταφερθείτε αμέσως σε πανέμορφες παραλίες και τροπικά μέρη με τα συναρπαστικά, δροσιστικά καλοκαιρινά αρώματά μας!