Τί είναι η Μύτη

19 January, 2021

Τί είναι η Μύτη

Συχνά αναφερόμαστε σε ανθρώπους με βάση το επάγγελμα ή κάποια δεξιότητα που έχουν. Αποκαλούμε Ηθοποιούς αυτούς που εμφανίζονται σε ταινίες και Σερβιτόρους, όσους σερβίρουν καφέ ή φαγητό. Αντίστοιχα, τί ορισμό θα δίναμε για τη Μύτη;

Ο όρος Μύτη χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν καλλιτέχνη αρώματος που διαθέτει την ικανότητα να αποτυπώσει διαθέσεις, συναισθήματα και έννοιες μέσω της σύνθεσης των αρωμάτων. Η Μύτη εκπαιδεύεται εδώ και πολλά χρόνια ώστε να αναπτύξει τη γνώση μιας ευρείας γκάμας που αφορά τα συστατικά των αρωμάτων και το πώς αυτά μυρίζουν, καθώς και να κατανοήσει πώς τα συστατικά αυτά μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου και τροποποιούνται σε συνδυασμό με άλλες πρώτες ύλες.

Ένας από τους σπουδαιότερους αρωματοποιούς της Γαλλίας, ο Edmond Roudnitska, γνωστός και ως ο Mozart της αρωματοποιίας, είχε πει: «Για να δημιουργήσεις καινούργιες συνθέσεις και νέες οσφρητικές φόρμες, αρκεί να σκέφτεσαι με αρωματικές νότες, όπως ένας ζωγράφος σκέφτεται με χρώματα και ένας μουσικός, με νότες». Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Roudnitska στην αρωματοποιία είναι το άρωμα Diorissimo που δημιούργησε το 1956, βασισμένο στο απαλό λουλουδάτο άρωμα που αναδίδει το Κρίνο της Κοιλάδας (Lily of the Valley). Καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα εκχύλισης αρωματικού ελαίου από το συγκεκριμένο λουλούδι - σε αντίθεση με άλλα λουλούδια, όπως το Τριαντάφυλλο ή το Γιασεμί - ο Roudnitska έδωσε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα ανακατασκευάζοντας τη μυρωδιά του όμορφου λουλουδιού, που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στη βιομηχανία της αρωματοποιίας.

Η Air Aroma συνεργάζεται στενά με μερικούς από τους καλύτερους αρωματοποιούς στον κόσμο για να δημιουργήσει προσωποποιημένα αρώματα, σχεδιασμένα έτσι ώστε να προκαλούν συναισθήματα και να αντιπροσωπεύουν το όραμα και τις ανάγκες των πελατών μας. Οι αρωματοποιοί, προκειμένου να συλλάβουν τις ανάγκες και να καλύψουν οποιαδήποτε απαίτηση κάθε μας πελάτη, διεισδύουν σε βάθος και ακολουθούν μια διαδικασία συνδυασμού αρωματικών μειγμάτων υψηλής ποιότητας. Όταν συνεργάζεσαι με έναν καλλιτέχνη αρώματος, όπως είναι η Μύτη, η δημιουργική οσφρητική τέχνη της αρωματοποιίας δεν έχει όρια.