Η Απάντηση για τη Βελτίωση Εργασιακών Χώρων ίσως να Βρίσκεται ακριβώς Κάτω από τη Μύτη σας

06 August, 2020

Η Απάντηση για τη Βελτίωση Εργασιακών Χώρων ίσως να Βρίσκεται ακριβώς Κάτω από τη Μύτη σας

Με την παγκόσμια συνεργατική βιομηχανία να επεκτείνεται με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς, οι συνεργατικοί εργασιακοί χώροι (Co-Working Hubs) γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αλλά και ανταγωνιστικοί στο σχεδιασμό, την τοποθεσία και τη λειτουργικότητά τους. 

Αυτοί οι χώροι έχουν σα στόχο την αφοσίωση όσων εργάζονται σε αυτούς, προσφέροντας μια φιλική αίσθηση οικειότητας και έμπνευσης, σε συνδυασμό με ευελιξία, πλήθος ανέσεων και εξαιρετικό εσωτερικό σχεδιασμό που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Αλλά υπάρχει κάτι που παραμένει ακόμα αναξιοποίητο στον κλάδο των εργασιακών χώρων και είναι αυτό που θα φέρει την επανάσταση.

Καθώς η εργασιακή κουλτούρα συνεχίζει να εξελίσσεται, το ίδιο εξελίσσονται και οι χώροι στους οποίους εργαζόμαστε. Εστιάζοντας όλο και περισσότερο στη συνεργασία και το παιχνίδι, οι εργασιακοί χώροι έχουν αναπτυχθεί έτσι ώστε να υιοθετούν πιο ανοιχτές δομές, προωθώντας τη σύνδεση, την αλληλεπίδραση και την καινοτομία. Δημιουργούμε χώρους μέσα στους οποίους θέλουμε πραγματικά να περάσουμε χρόνο, όπου αισθανόμαστε έμπνευση και χαρά, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να δουλεύουμε μαζί. Στο εξαιρετικά απαιτητικό κλίμα της εποχής να προσελκύσεις και να διατηρήσεις ταλαντούχους ανθρώπους στο ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης, η έλξη που μπορεί να προκαλέσει ένας εργασιακός χώρος είναι ικανή να επηρεάσει την επιθυμία σχεδόν όσο και η ίδια η θέση εργασίας, γι’ αυτό μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν σημαντικά στο σχεδιασμό τους. 

Ωστόσο, το άρωμα είναι συνήθως το στοιχείο που λείπει στην οργάνωση αυτού του σχεδιασμού. Εστιάζοντας κυρίως στο να ανταποκριθούμε στις βασικές αισθήσεις του σώματος, από το χρώμα και την θερμοκρασία έως την αφή και τον ήχο, η δύναμη της όσφρησης και του αρώματος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί. Εξάλλου, η όσφρηση είναι μια αίσθηση που χρησιμοποιούμε πάντα για να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τους χώρους στους οποίους βρισκόμαστε﮲ γιατί να μην εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να δημιουργήσουμε κάτι αξιοσημείωτο; Η δύναμη του αρώματος μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον όχι μόνο βοηθά να αντιληφθούμε τον δημιουργικό σχεδιασμό πίσω από έναν εντυπωσιακό χώρο, αλλά λειτουργεί και ως εργαλείο για να οριοθετήσουμε περιοχές και να νιώσουμε την ιδιαιτερότητα μιας επιχείρησης. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι μπορούν να θυμηθούν ένα άρωμα με ακρίβεια σε ποσοστό 65% μετά από διάστημα 1 έτους, ενώ η οπτική μνήμη μειώνεται κατά 50% έπειτα από λίγους μόνο μήνες. Γι’ αυτό, σκεφτείτε την επίδραση που μπορεί να έχει ένα άρωμα υπογραφής στους πελάτες σας ή σε άτομα που έρχονται για να περάσουν από συνέντευξη ή στην ομάδα εργαζόμενων που αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας μέσα σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους. Ένα άρωμα που βρίσκεται σε αρμονία με το περιβάλλον του χώρου δημιουργεί πάντα εντύπωση που διαρκεί.

Με την δημιουργία ενός μοναδικού, προσωποποιημένου αρώματος που απεικονίζει την προσωπικότητα και τις φιλοδοξίες της επιχείρησής σας, η Air Aroma μπορεί να εξασφαλίσει συνέπεια σε αυτή την εμπειρία όπου κι αν βρίσκονται τα γραφεία και τα παραρτήματά σας, από το Σαν Φρανσίσκο έως το Άμστερνταμ και το Τόκιο. Διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και παροχών, από τα κορυφαία συστήματα διάχυσης που διαθέτουμε και λειτουργούν μέσω HVAC, μέχρι την δημιουργία ενός αποκλειστικού αρώματος υπογραφής, ιδανικού για επαγγελματικούς εργασιακούς χώρους, η Air Aroma είναι σε θέση να αναβαθμίσει την επιχείρησή σας πέρα από κάθε προσδοκία.