Πώς το Άρωμα Ενισχύει τη Σωματική Άσκηση και την Προπόνηση

17 September, 2020

Πώς το Άρωμα Ενισχύει τη Σωματική Άσκηση και την Προπόνηση

Τα περισσότερα γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα γνωρίζουν ότι η δημιουργία ενός φιλόξενου και ευχάριστου περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης με τους πελάτες, ώστε εκείνοι να νιώθουν όμορφα και άνετα και να επιθυμούν να το επισκέπτονται συστηματικά. Το άρωμα βοηθά τους επισκέπτες να έχουν την καλύτερη δυνατή συνολική εντύπωση ενός χώρου και ενός brand, καθώς δημιουργεί τον ισχυρότερο συνδετικό κρίκο με τη μνήμη. Ένα προσωποποιημένο άρωμα αφομοιώνεται στο σύνολο του σχεδιασμού, των ήχων και της αίσθησης ενός χώρου για να αποδώσει τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου brand• όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μιας θετικής εμπειρίας.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για μια γυμναστική προπόνηση, αυτό που θέλουν οι περισσότεροι είναι ένα αίσθημα εγρήγορσης, έμπνευσης και συγκέντρωσης. Οι βασικοί δείκτες μιας επιτυχημένης προπόνησης είναι αρχικά το κίνητρο, η αντοχή και η εστίαση στο στόχο κατά τη διάρκεια και στο τέλος να υπάρχει ένα αίσθημα ολοκλήρωσης και αναζωογόνησης. Κάποιος που γυμνάζεται εντατικά μπορεί να ξεκινήσει με ένα αιθέριο έλαιο Μέντας, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την απόδοση της φυσικής κατάστασης και την αντοχή κατά ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 50%. Εισπνέοντας το άρωμα της μέντας κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, δημιουργείται μια άμεση έκρηξη ενέργειας και εστίασης. Άλλα αρώματα με βάση βότανα και εσπεριδοειδή, όπως είναι ο Ευκάλυπτος και το Λεμόνι, έχει αποδειχθεί ότι δημιουργούν μια αίσθηση επικοινωνίας και αποδοτικότητας και μειώνουν την αντίληψη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται. Ο Alan Hirsch, Νευρολόγος, Ψυχολόγος και Διευθυντής του ‘Smell and Taste Treatment and Research Foundation’ στο Σικάγο των ΗΠΑ, αναφέρει ότι “τα εσπεριδοειδή, η μέντα και ο ευκάλυπτος διεγείρουν πλήρως το τρίδυμο νεύρο (trigeminal nerve), το οποίο με τη σειρά του αφυπνίζει το δικτυωτό σύστημα ενεργοποίησης (Reticular Activating System), το οποίο συμβάλλει στην ενεργοποίηση των συναισθημάτων εγρήγορσης". 

Η Air Aroma προσφέρει μια ποικιλία από αρώματα και μείγματα αιθέριων ελαίων, κατάλληλα για διαφορετικά περιβάλλοντα σωματικής άσκησης. Το αιθέριο έλαιο Cardio έχει σχεδιαστεί ειδικά για προπονήσεις με βάση την καρδιαγγειακή τόνωση. Αυτό το αναζωογονητικό και διεγερτικό άρωμα έχει αντιβακτηριδιακά και αναπνευστικά οφέλη που παρέχουν το Νιαουλί (Melaleuca Viridiflora), οι Βελόνες από Έλατο (Fir Needles) και ο Ευκάλυπτος. Αυτά τα συστατικά σας βοηθούν να αναπνέετε βαθιά, ενώ ο Δυόσμος και το Τζίντζερ βοηθούν στην ενεργοποίηση και τη βελτίωση της συγκέντρωσης. Άλλα αξιοσημείωτα μείγματα που χρησιμοποιούνται συχνά σε γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα, με σκοπό τη δημιουργία εμπειριών που ανεβάζουν την διάθεση και αναζωογονούν, είναι το Fresh Eucalyptus (αιθέρια έλαια Μέντας και Ευκάλυπτου) και το Zesty White Tea (αρωματικά έλαια από Λευκό Τσάι, Εσπεριδοειδή και Τζίντζερ). 

Όταν μια ιδανική εμπειρία γυμναστικής προπόνησης είναι δομημένη με ένα συγκεκριμένο τρόπο, οι πελάτες είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν μια θετική εμπειρία από την προπόνηση και το brand και να δημιουργήσουν μια καθημερινή ρουτίνα με βάση αυτές τις ευχάριστες εμπειρίες.