Τα Οφέλη που έχουν για την Υγεία τα Αρώματα του Δάσους και τα Αιθέρια Έλαια

27 August, 2020

Τα Οφέλη που έχουν για την Υγεία τα Αρώματα του Δάσους και τα Αιθέρια Έλαια

Δάσος: καθαρό περιβάλλον, φρέσκος αέρας, ήρεμη ατμόσφαιρα και όμορφα τοπία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπάτε την φύση, γνωρίζατε όμως ότι τα αρώματα που προέρχονται από κυπαρίσσια και αειθαλή δέντρα μπορούν να έχουν οφέλη για την υγεία; Επιστήμονες στην Ιαπωνία έχουν ανακαλύψει ότι τα αρώματα της φύσης βοηθούν στον περιορισμό του άγχους, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην αύξηση των πρωτεϊνών που καταπολεμούν τον καρκίνο στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο Qing Li, αναπληρωτής καθηγητής από το τμήμα Υγιεινής και Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή Nippon στο Τόκιο, μελέτησε φυτοκτόνα, τα οποία είναι ουσίες που παράγονται από δέντρα και άλλα φυτά και είναι κατάλληλες για εισπνοή. Ο Dr. Li διαπίστωσε ότι η αυξημένη έκθεση σε φυτοκτόνα σχετίζεται με τη βελτίωση της υγείας, ύστερα από δοκιμές σε άτομα που πήγαν ημερήσιες εκδρομές στο δάσος. Τα στοιχεία ήταν τόσο αδιάσειστα, που άρχισαν να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο ερευνητικά ινστιτούτα με εξειδίκευση σε αυτό το πεδίο έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Εταιρείας Δασικής Ιατρικής (International Society of Forest Medicine), με τον Qing Li ως Γενικό Γραμματέα.

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν, πώς μπορούμε να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα, όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε σε φυσικό περιβάλλον. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να διαθέσουν για να κάνουν περιπάτους στο δάσος και, όσοι από εμάς ζούμε σε αστικό περιβάλλον, συχνά δεν έχουμε καν πρόσβαση σε ένα δάσος. Ακόμα και άτομα που μπορούν να έχουν πρόσβαση, ίσως αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τις αλλεργίες και τις καιρικές συνθήκες. Μέσω της χρήσης αιθέριων ελαίων που προέρχονται από φυτά, ενδέχεται να μπορέσουμε να αναπαράγουμε τα οφέλη που παρατηρήθηκαν στις μελέτες του Dr. Li. 

Η Air Aroma διαθέτει μια ποικιλία αιθέριων ελαίων, ειδικά σχεδιασμένων για να δημιουργήσουν ένα χαλαρωτικό, αγχολυτικό και υγιές περιβάλλον, τα οποία είναι κατάλληλα για εμπορική και οικιακή χρήση. Αιθέρια έλαια όπως τα Alpine Air, Breathe Easy, Conditioning και Evergreen έχουν αναπνευστικά οφέλη, καθιστώντας τα ιδανικά για αθλητικούς χώρους και γυμναστήρια, για κέντρα ευεξίας και spa, καθώς και για χώρους υγειονομικής περίθαλψης.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδος διάχυσης κρύου αέρα (cold-air diffusion) της Air Aroma διασφαλίζει ότι οι φυσικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων διατηρούνται ακέραιες καθώς διαχέονται στον αέρα. Πολλές συσκευές χρησιμοποιούν θερμότητα για να πραγματοποιήσουν την διάχυση του αρώματος στην ατμόσφαιρα. Αυτή η μέθοδος αλλοιώνει τη σύσταση και αλλάζει την φύση του αιθέριου ελαίου, μετατρέποντας συχνά τη σύνθεση σε ένα παχύ και κολλώδες υπόλειμμα, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι ευεργετικές αρωματικές ενώσεις. Η τεχνολογία κρύου αέρα της Air Aroma μεγιστοποιεί τα θεραπευτικά οφέλη στην αναπνευστική λειτουργία, δημιουργώντας μια ολοκληρωτικά φυσική εμπειρία σε εσωτερικούς χώρους.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη των αιθέριων ελαίων, επισκεφτείτε τη σελίδα με τα προϊόντα αιθέριων ελαίων που διαθέτουμε. Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τη μελέτη του Dr. Li, παρακαλώ επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://infom.org/paperandbooks/.