Το εμπνευσμένο από τη Σουηδία άρωμα που σχεδίασε η Air Aroma για τη Volvo

29 June, 2021

Το εμπνευσμένο από τη Σουηδία άρωμα που σχεδίασε η Air Aroma για τη Volvo

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια μια εποχή πρωτοφανών αλλαγών, που έχει προκληθεί από την αύξηση υπηρεσιών κοινοχρησίας οχημάτων (ride-sharing), τις καινοτόμες τεχνολογικές βελτιώσεις και μια τάση προς αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς. Αυτές οι αλλαγές έχουν μετατρέψει τη βιομηχανία του τελευταίου αιώνα σε ένα ταχέως εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ως μέσο για την αντιμετώπιση αυτών των πιέσεων και την ενίσχυση των σχέσεων με τους πελάτες, έχει παρατηρηθεί μια αξιοσημείωτη προσπάθεια από τις εταιρείες αυτοκινήτων που δείχνουν σημαντικό ενδιαφέρον στη δημιουργία μιας ολιστικής και ουσιαστικής εμπειρίας για τον πελάτη.

Η συνεργασία της Air Aroma με τη Volvo Cars είχε ως στόχο την ολοκλήρωση της πολυαισθητηριακής στρατηγικής στις αντιπροσωπείες, η οποία επιτρέπει την προσωπική επαφή των πελατών με μια μοναδική Σουηδική αίσθηση. Με μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από Σκανδιναβικά υλικά και διακόσμηση, τους πελάτες υποδέχεται ένας χώρος ζεστός και πιο αντιπροσωπευτικός μιας ολοκληρωμένης σύγχρονης Σουηδικής κατοικίας, με έναν χώρο αναμονής που μοιάζει με «Σαλόνι» και μια φιλική πρόσκληση για να απολαύσουν το παραδοσιακό Σουηδικό «fika» (ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά για χαλάρωση με φίλους), που αποτελείται από καφέ και ψωμάκια κανέλας. Με ένα προσαρμοσμένο soundtrack που θυμίζει τους ήχους του Σουηδικού δάσους, η τελευταία και πιο ισχυρή αίσθηση που έπρεπε να ενσωματωθεί ήταν η όσφρηση. Καθώς η όσφρηση συνδέεται άμεσα με το συναίσθημα και τη μνήμη, ένα προσωποποιημένο άρωμα έχει τη δύναμη να ενισχύσει το brand, συνδέοντας παράλληλα τις άλλες αισθήσεις της όρασης, της αφής, της γεύσης και του ήχου. Με την αίσθηση της όσφρησης ενισχύεται η δυνητική αφοσίωση του πελάτη, καθώς η ουσία του brand μεταφράζεται σε μια αρωματική ταυτότητα.

Ένα άρωμα υπογραφής σχεδιασμένο αποκλειστικά για τη Volvo Cars, με βάση την κληρονομιά του brand, εμπνευσμένο από τον Σκανδιναβικό πολιτισμό και τα γραφικά Σουηδικά τοπία. Ένα αναζωογονητικό άρωμα ξύλου και εσπεριδοειδών, που γιορτάζει την υπέροχη ύπαιθρο και προσκαλεί σε περιπέτεια. Τα ηρεμιστικά αρωματικά χαρακτηριστικά των κωνοφόρων μεταφέρουν τους επισκέπτες στους δρόμους της Σουηδίας, αντανακλώντας τη φημισμένη ασφάλεια και πολυτέλεια που συνδέονται με τη Volvo σε μια πολυαισθητηριακή εμπειρία αρώματος. Στρώσεις από αειθαλή φυλλώματα, που περιλαμβάνουν Βελόνες από Πεύκο και Έλατο, ενισχύονται με μια έκρηξη από Πορτοκάλι. Ένα δροσερό αεράκι από Ευκάλυπτο αναζωογονεί, προτού αποκαλυφθούν οι ποώδεις νότες από Αρτεμισία και η θέρμη του Μόσχου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η συνοχή του brand και το brand recognition, οι αντιπροσωπείες και οι ειδικές εκδηλώσεις της Volvo έχουν ήδη ενσωματώσει το άρωμα υπογραφής παγκοσμίως, ώστε να προκαλέσουν μια αξέχαστη και συναισθηματική σύνδεση με το brand. Μια σειρά εκδηλώσεων που είχε φιλοξενηθεί το 2017 σε πόλεις - κλειδιά σε ολόκληρη την Αυστραλία επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους πελάτες να βιώσουν την εμπειρία του ολοκαίνουργιου μοντέλου XC60. Η πολυτελής εκδήλωση συνδέθηκε με τη Σουηδική κληρονομιά και παρείχε μια συναρπαστική και αξέχαστη εμπειρία, που περιλάμβανε Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality), Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality) και φυσικά το ίδιο το όχημα. Η διακριτική πινελιά του αρώματος υπογραφής της Volvo ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την εκδήλωση, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες μεταφέρθηκαν σε μια πραγματική πολυαισθητηριακή και μοναδική εμπειρία Volvo.