Χαλαρώνοντας Εν Μέσω Αβεβαιότητας

20 April, 2020

Χαλαρώνοντας Εν Μέσω Αβεβαιότητας

Στην διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου, όπως αυτής που διανύουμε τώρα, πρακτικές που μας βοηθούν να αισθανόμαστε πιο σίγουροι και ήρεμοι ώστε να ενισχύσουμε την υγεία μας είναι πιο χρήσιμες από ποτέ.

Καθώς τα γεγονότα αυτής της πανδημίας συνεχίζουν να εκτυλίσσονται, είναι φυσικό επακόλουθο να μας απασχολούν οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στο μέλλον και να νιώθουμε ανησυχία και, παρόλο που είναι σημαντικό να παραμένουμε ενημερωμένοι, είναι επίσης σημαντικό να αφιερώσουμε αυτόν τον χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλον. Απαιτεί δύναμη, αλλά παραμένοντας προσεκτικοί στο παρόν μπορεί να μας βοηθήσει να προσπεράσουμε μαζί αυτές τις δύσκολες ώρες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν αυτήν τη διαδικασία και, καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, δραστηριότητες όπως το διάβασμα, το καθάρισμα του σπιτιού, η φροντίδα των φυτών, το μαγείρεμα, η σωματική άσκηση και η δημιουργικότητα μπορούν να μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε αυτή την περίοδο σαν μια ευκαιρία για παύση και ανασυγκρότηση. Η δημιουργία ενός χώρου μέσα στο σπίτι που θα προσφέρει άνεση και θαλπωρή μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα είδος απόδρασης, παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια και ηρεμία. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως θερμό φωτισμό, μαλακά υφάσματα, απαλή μουσική και χαλαρωτικά αρώματα. Η διατήρηση ενός χώρου καθαρού και λιτού δεν βοηθά μόνο ψυχολογικά και συναισθηματικά, αλλά και στην φυσική αποκατάσταση.

Μια οικιακή συσκευή διάχυσης αρώματος μπορεί να σας προσφέρει ένα προσωπικό καταφύγιο και να αποτελέσει μια αφορμή για παύση, ώστε να παρατηρήσετε τον χώρο που σας περιβάλλει, ίσως να βιώσετε μια αίσθηση ευγνωμοσύνης και να αφιερώσετε χρόνο για να ηρεμήσετε και να εστιάσετε στον εαυτό σας. Αποτελεί ένα είδος τελετουργίας και έναν τρόπο να δημιουργήσετε το είδος της ατμόσφαιρας που αναζητάτε. Καθώς βιώνουμε όλοι μαζί δύσκολες στιγμές αβεβαιότητας, προσπαθήστε με όποιο μέσο μπορείτε να δημιουργήσετε μια αίσθηση ηρεμίας για τον εαυτό σας.